TABUNG SIMPANAN

sAhAbAT KuSaYanG...!!

tabung masa depan

Monday, February 21, 2011

KITE MATI HIDUP KEMBALI?????

credits to google
Hukhukhuk....kite takot + sedey + macam2 perasaan ada skag ni... kenapa tajuk entry kite macam tu ek? hmm...korang pernah mimpi korang mati x? semalam kite mimpi kite dh mati :'( takot sangat2 time tu...seolah2 betul2 time Malaikat izrail nak cabut nyawa... actually dah 2 kali kite mimpi kite mati...yg 1st dulu time form 5...Siap mak kite beli kain kapan lagi utk kite..tp time tu kite ni seolah2 roh yang nmpak kite terbaring dah jadi mayat...scary sgt2...:'( tapi semalam lagi scary coz seolah2 memang sedang alami sakaratul maut tu...Ya Allah time tu Allah je tahu perasaan kite...n kite terbaring jugak...dada kite terasa berombak2...jadik tinggi daripada biasa... nafas dah tersekat2..kite menangis teresak2..xde sape yang dengar..... tbe2 ada seseorang tapi kite xcam sape die suapkan air untuk kite...tpi kite xley nak telan air tu...tekak dah xley nak trime apa2 pon...Ya Allah amat perit sekali saat tu...tibe2...keadaan jadi gelap..dengan nafas yang tersekat2...mata terpejam tapi mata memandang keatas...seolah2 ada yang sedang berbicara...tapi kite xnampak apa2..sejurus sahaja kite rasa macam nafas kite dah nak terhenti kite mengucap dua khalimah syahadah...dan semuanye hilang...macam tu... je... tup2 kite bukak mata dengan tibe2...jam dan pukul 6 pagi... alhamdulilah... kite masih hidup...kite sangkakan kite memang dah betul2 meninggal dah... Ya Allah sykur sgt2 sebab umur masih panjang untuk persiapkan diri sebelum bertemu dengan Nya..syukran ya Allah...kite rase macam kite mati hidup kembali... 

buat korang2 semua... korang pernah x alami mimpi macam kite? bagi kita mimpi macam tu bukanlah mainan syaitan tetapi sebagai peringatan dariNya untuk kite persiapkan diri...agar kite tahu betapa seksanya mati kalau xde persiapan ilmu amal yang sempurna... kite rase  time kite nanges dalam mimpi tu memg kite nanges jugak pada realiti nye sebab bangun je mata kite dah bengkak2 macam baru lepas nanges... dan terasa amat haus sekali...SubahanaAllah... kalaulah macam tu seksanya kematian... takutnye kite...rasa macam nak demam dh ni.. arini pon rase lemah je..teringat mimpi semalam..hmm...korang semua marilah kite bertaubat dan kumpul pahala sebanyak mungkin kerana kematian tu xkira sape...xkire dimana...xkire umur brpe...Apabila Allah nak kite kembalikan balik apa yang kite pinjam maka kite perlu pulangkan... Allah dah kata kite mati hari ini..maka kite akan mati hari ini jugak..kun faya kun... semoga mimpi ni timbulkn keinsafan buat semua...dan diri kite sendiri... mungkin masa kite pon dah xlama :( Ya Allah panjangkan umurku..

2 Owg Conteng Entry:

Qaseh dalia adelia said...

tak pernah mmpi mcm tu maybe Allah bg oetunjuk untuk kita terus ingat kematian :)

Putry Bella said...

Betul tu Qaseh... kite hidup perlu ingat juga akan kematian xsmestinye dah tua bru mati kan? muda2 pon ramai dah pergi :(