TABUNG SIMPANAN

sAhAbAT KuSaYanG...!!

tabung masa depan

Wednesday, October 16, 2013

36 Weeks & 5 Days..Can't wait to meet you my dear (^_^)

Assalamualaikum w.b.t...

Berhabuk betul blog ni yer..fuhhh3..debunye 3 inci tebal yerk haha.. since pregnant ni xde mood nak update..tetbe je arini TER rajin lak nak update..

sedar tak sedar dak tecik dalam perut kite ni da masuk 9 bulan da.. sekejap jer rasenye.. rase macam baru semalam nikah ngan En. hubby tup2 arini peyut da boolaatt da hehe..Alhamdulillah syukur pada Allah atas rezeki yang tak ternilai ni.. xsabar rasanya nak jumpe dak tecik ni.... (^_^) 

Lately perut kite asyik mengeras jer.. orang kata tu adalah Braxton Hicks..ape tu?? Sila tanya encik Google yer.. hehe actually Braxton Hicks ni tanda2 nak beranak palsu.. agaknya baby nak mama dye belajar dlu tanda2 konsentrasi nk bersalin kot.. hehe mama xsabar da nk jumpe anak mama ni.. tapi lau boleh sayang mama jangan keluar lagi yer.. mama nak konvo 26hb ni.. lepas mama konvo baru keluar yer sayang.. hehe 

sepanjang pregnant ni emosi seyesly amat2 la mudah terganggu.. cepat sentap..mudah sensitif.. fuhh sabor jela.. ibu mengandung ni memg memerlukan kesabaran yang tinggi..sebab tu orang tua2 cakap kalau mengandung kene banyakkan berzikir..mengaji.. atleast ini semua dapat jadi makanan pada rohani kite so secara xlangsung dapatla menenangkan hati  (^_^) alhamdulillah azam kite time pregnant ni nak khatam quran da selamat disempurnakan..syukur.. mudah2an berkat khatam quran lagi ni dapatlah mendidik dak tecik dalam perut ni besar nanti jadi anak yang soleh, beriman, bertaqwa dan beramal soleh..aamiin.. (^_^)

Ramai duk tanya baby boy or baby gurl.. jawapanya Supriseee!! haha bukan kite xnk bagitaw tapi baby sendiri yang nak wat suprise kat mama n papa nya.. tecik2 lagi da ikut perangai papa yer.. setiap kali scan baby tutup tutt nye ngan kaki so memang xtaw la gurl or boy.. tapi menurut doktor baby gurl kot.. n naluri kite n en hubby pon kuat mengatakan yang dak tecik ni baby gurl jugak huhu.. part yang paling best en hubby wt suprise belikan baju baby gurlz uolzz.. mcm konpem jerk bby gurl en.hubby ni an..sekali keluar baby boy acanerr tu? hehe.. xkesahlah yang penting selamat dan sempurna :) okey la nak siapkan lunch pulak.. sebelum titik noktah kite nk share gambar baby yang discan 4d mase 7 bulan aritu.. gambar xclear sgt.. tpi dari gambar nampknye macam baby mewarisi raut wajah papanye hehe.. oke bye! (^_^)



2 Owg Conteng Entry:

Nik Azidah said...

bestnya....semoga segalanya selamat...mesti berdebar debar menanti orang baru kan hehe...

Daughter of Hj Kamal said...

Alhamdulillah rezeki kami.. hehe berdebar2 tpi lebih excited tunggu dak tecik ni kuar hehe aamiin..hopefully smua selamat jugk :) tq dear