TABUNG SIMPANAN

sAhAbAT KuSaYanG...!!

tabung masa depan

Saturday, May 12, 2012

UPM Inter-collegiate English Drama Fiesta 2012

lama xupdate huhu.. malam ni ada mood nk update pasal English Drama yang kite join last week. Actually one of my mates asked me to join this drama, katanya i ada experience berlakon teater last 2 sem ago. So disebabkan xmo hampakan dia, so i joined la.. at last we win 3rd place, okey la tu daripada tak menang langsung kan? btw i would like to thanks for all the crew yang mana diantaranya adalah adik-adik asasi.. dorang banyak membantu siapakn props, busana etc... hehe tajuk ape drama tu? tajuknye the lost mjeonir..
tema drama ni mix fairy tale, so memg xlogik punye citer la kan? ada beberapa watak dalam citer ni.. narratornye adalah shira as Goddess Frigga, Goddess?? hehe kan udah ku bilang tadi.. fairy tale, so jangan tekejutla ada goddess.. first scene is about Thor lost his hammer and woke Loki up from his sleep to ask him of the missing hammer. 


Thor ni God la.. anak kepada Goddess Frigga yang tukang cerita tu.. watak Thor dipegang oleh  Wan, manakah Loki dipegang oleh Alvin, Alvin ni kitorang punya director, hehe disebabkan kekurangan pelakon so director turut berlakon. Ada satu lagi watak goddess yang dipegang oleh Areej which is our second director, Areej pegang dua watak, nah amik ko director dia, pelakon dia, siap dua watak lagi tu hehe.. tapi dia boleh buat so give a clap for her (^_^) first character is Goddess Freya, and second character is as Wicked Queen, which is my step mother! haha.. kite watak ape?? haa kite pegang watak Princess Aurora alaa sleeping beauty tu hehehe.. nama je sama, tapi citernye xsama, nama pun mix fairy kan? oh ye hammer Thor yang hilang tu dicuri oleh Thrym, Thrym ni Frost Giant.. Dia agenda lain disebalik pencurian hammer tu, dia akan pulangkan hammer tu kalau Goddess Freya sudi kawen ngan dia. Tapi si Freya ni xmo kawen ngan Thrym sebab dia dah kawen ngan Odr. So Loki bagi idea untuk Thor menyamar jadi Freya untuk dapatkan hammernye balik. 


Thor and Loki pun turun la ke bumi guna Time Portal, dorang sampai la kat forest berhampiran dengan castle Wicked Queen, masa tu pulak i eh Princess Aurora duk menangis sebab dia kecewa ngan hidupnye bersama wicked queen (mak tiri die tu). Masa tu la Thor and Loki meet Princess Aurora, si Aurora ni tak tahu yang Thor tu God, pastu dia pergi warning la dorang yang forest tu tak selamat sebab lau guard mak tiri dia nampak dorang, dorang akan dihumban ke dalam dungeon(kurungn bawah tanah). Pastu Thor bengang la, yela berani manusia pergi warning God! haha masa tu la si Aurora ni duk gelak sakan kat depa, xcaya la yang die tu tuhan. Mase duk gelak bagai, ada la sekumpulan rabbit muncul, besar punye rabbit hehe rabbit tu sebenarnya manusia, tapi kene sumpah dengan Wicked Queen, si Aurora ni simpati la kat nasib rabbit tu, pastu mintak tolong Thor hapuskan mak tiri dia sebab yela Thor ngaku dia tuhan kan, so tak kan xboleh tolong kan? pastu Aurora bawak la Thor and Loki pergi kat Castle Wicked Queen tu, Thor sumpah mak tiri Aurora jadi batu, haa mase ni memang best sebab ape? sebab bila je si Aurora ni tengok mak tiri dia jadi batu, dia pun amik cincin berkuasa mak tiri dia,masa tu si Aurora ni dah jadi macam something auw, dia duk gelak-gelak macam wicked queen sebab Thor arahkan dia jadi queen , kira masa ni dia pun da jadi cam nk warisi kejahatan mak tiri dia la..lepas dari tu, Thor ngn Loki pun pergi la jumpe Thrym, mase tu lawak gila, dialog dorang dah la nasty, pastu lak Thor ngn Loki ni nyamar jadi perempuan pakai vail la untuk covered muka dorang nanti kantoi la yang Freya tu Thor, pastu suara pun dorang kecikkan hehe..lawak gila time ni. Tapi bila Thor cakap dia setuju nak kawen ngan Thrym masa tu la dia rampas balik hammer dia. Ending nya Thrym kene smash ngan Thor. Gitu la secara ringkasnye..hehe jum layan sket gambar  tapi yang on stage jela yer and all the photos are taken from Z- Hao Photography.. ada jugak la yang kitorang amik..(^_^)



me as Princess Aurora

kok wai as Rabbit

Thrym bersama Thor and Loki

Rabbit yang sedang mintak tolong hapuskan sumpahan

Thor and Loki masa sampai kat forest

Aurora again.. haha hudoh benor

all the crew! ada yang missing kot..

Thrym, Thor and Loki again

comey gila Alvin(Loki) jadik goddess..

the narrator Goddess Frigga

me and da rabbits!

poor thing! uhuk2..

my step Mother! the Wicked Queen! 

Si Aurora duk gedik tak caya yang Thor tu God..

Thrym cuba bukak veil Thor masa ni dialog amat nasty! hahaha

nangis ka?

maaf la gambar xikut susunan hehe

pertarungan Thor ngn Wicked Queen!

Burok nye si Aurora ni duk merayu kat Thor and Loki pi hapuskan mak tirnye

yeaa! The Wicked Queen jadi batu! lau u guys noticed kat gambar ni ada bayang2 Aurora tengah meroyan pakai cincin mak tiri dia..da stat nk jadi jahat!

haa tgok..jahat gile rupe Aurora jumpe cincin tu.. hahaha


mase ni dah abis berlakon..da dpt piala da..

Ape lagi la Aurora ni nak..haha


ciann Rabbit ni..

gmbr ni cun kot! siap jadi wallpaper desktop i uolzz haha

oh ye hampir terlupa, goddess Friya..orang yang sama pegang watak Wicked Queen..


okey itu sahaja, panjang gila entry ni an? sory la gambar xikut susunan..see ya!

2 Owg Conteng Entry:

Cik Sibuk said...

comel arora :)
pk..mmg harus gamba tu jadik wallpaper..kalo ai mmg dah wat jadik profile pic semua..heheee

Putry Bella said...

hehe thanks Cik sibuk.. sibuk sgt ke?