TABUNG SIMPANAN

sAhAbAT KuSaYanG...!!

tabung masa depan

Saturday, December 3, 2011

Hijab With Jelita Contest!


Comey x banner kat atas ni? comey kan? hihi ni la contest yang dianjurkan oleh Syurga Si Jelita so kite nampak la contest ni kat FB tadi.. so kite pon nak join la..memandangkan contest ni just publish kat blog xperlu nak pomote muke kat FB and menang atas kiraan like huhu.. lau kene like2 tu memg akan tolak tepi la.. bukan apa..aritu kite pernah an join tapi malas nak pomote..dah2 stop it.. proceed to our contest.. lau korang berminat nak join silala klik banner kat atas tu.. jangan malu jangan segan klik iklan nuff sekali eyh hahahaha... segala syarat2nya sila tengok kat sana auw.. so kite nak kongsi gambar ni..




nak start karangan at least 100 words..

okey..kite nak citer kisah kite dengan shawl yang kite pakai kat atas nih.. shawl ni merupakan shawl yang pertama yang kite pakai, sebelum pakai shawl ni, kite hanya la pakai tudung bawal biasa, yela masa zaman dulu-dulu shawl tak femes lagi, so dalam tahun 2009 gambar pakai shawl dengan baju purple tu, kita baru start pakai shawl, masa tu kite hanya ada shawl hitam tu jer..kite beli kat The Store Kemaman, Terengganu. so masa tu kan tak ada lagi tutorial nak gayakan shawl ni, so tu jela basic pakai shawl yang kite tahu time tu, try and error jer, and masa tu jugak kite baru nak masuk UPM ni, kirenya image baru masuk alam Universiti laa hehe, lama jugak la lepas kite pakai shawl tu baru la meletop2 pasal shawl ni, lepas tu pashmina dan syria meletop2 kat pasaran macam Pisang Goreng.. huhu so after that kite pun dah pandai gayakan shawl and beli koleksi yang berbeza-beza termasuk Pashmina and syria.. okey setelah pandai gayakan shawl maka keluarlah gambar yang kedua dan ketiga tu, masih shawl yang sama tapi telah berjaya di ubah gaya pemakaiannya, gambar ni baru lagi kalau tak silap bulan pertengahan bulan November lepas, walaupun ni merupakan shawl pertama kite, kite xpernah buang or xpakai, sebab yela ia ada nilai yang tersendiri, walaupun hitam dan ada kesan hampir terbakar disebabkan iron yang telalu panas..huhu kite sayang sangat shawl ni.. banyak kisah suka duka pakai shawl ni, sampai kan ada satu hari tu, kite pakai shawl ni first time la pakai bawak pergi umah mak saudara, and mak saudara kite siap sound " ko pakai tudung apa macam tu? zaman lama kuno je orang pakai selendang macam ni" huhu agak menyerap ke dalam kalbu la mase tu tapi sabor jela, yela dulu-dulu shawl ni dah wujud dah..zaman mak2 kite dulu, tapi dorang tak delah panggil shawl, dorang panggil selendang jer... kite ni generasi baru upgrade la panggil shawl..international sket hehe.. okey la itu sahaja kisah kite bersama my first shawl ni..hopefully ada rezeki menang..amin (^_^) 

(336 patah perkataan)

p/s : kalau salah harap di tegur yer wahai pengajur yang baik hati (^_^)


2 Owg Conteng Entry:

syurga jelita said...

hai... sori feedback SSJ lambat.... anyway... dear... u sangat gojes... SSJ suke sangat... thanks for joining....

Putry Bella said...

hai...it's ok dear..SSJ dah dtg sini pon dh syukur sgt hehe...hehe maluu laa..xgojes la..biase jer huhuhu..thanks btw hihihi